Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 17 January 2012

~wAnITa BErb0HonG UntUK~

1. Harga Barang yang Dibelinya

Banyak wanita berbohong kepada pasangannya tentang harga sebenarnya dari barang yang dibelinya. Biasanya wanita akan mengatakan bahawa barang tersebut murah atau sedang diskaun, padahal belum tentu benar. Hal ini dilakukan untuk menghindari pertengkaran mahupun nasihat dari pasangannya kerana kebiasaan belanja mereka yang suka boros.

2. Nombor Telefon

Biasanya hal ini dilakukan sebagai penolakan secara halus. Sebahagian besar orang tidak suka dengan penolakan, jadi agar tidak terlalu menyakitkan, banyak wanita yang memalsukan 1-2 angka saat mereka memberikan nombor telefonnya pada elaki yang tidak menarik perhatian mereka.

3. Waktu

"10 minit lagi, aku sudah hampir sampai," ini adalah salah satu contoh kebohongan yang sudah sangat sering terdengar dari wanita. Tidak dapat disangkal wanita memerlukan lebih banyak waktu untuk melakukan kegiatan apapun, misalnya berdandan. Hal itu dilakukan untuk menenangkan pasangan sementara waktu ketika mereka belum bersiap-siap, sementara kekasihnya sudah lama menunggu di tempat janji temu.

4. "Aku Baik-baik Saja"

Ketika seorang wanita mengatakan "Aku baik-baik saja," ini adalah sebuah tricknya untuk menyampaikan perasaan kesal dan marah kepada pasangannya. Pada situasi tersebut sebenarnya wanita berada dalam keadaan paling rapuh sehingga mereka lebih memilih menutupi perasaannya. Namun yang paling mereka harapkan setelah mengatakan ini adalah pasangan mereka langsung boleh memahami, berusaha memberikan dukungan atau memeluknya.

No comments: