Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 29 March 2012

Senyapnya lelaki adalah salah satu cara memujuk... 
Senyapnya wanita menunjukkan ia merajuk...
Senyapnya lelaki tanda ia tak ada duit... 
Senyapnya wanita tanda ia sorok duit... 
Senyapnya lelaki kerana menahan geram...
Senyapnya wanita kerana memendam perasaan...
Senyapnya lelaki mengelak dari dipantau...
Senyapnya wanita sebab nak memantau...
Senyapnya lelaki nak elak dari trbocor rahsia...
Senyapnya wanita nak korek rahsia...
Senyapnya lelaki tengok periuk kat dapur...
Senyapnya wanita trmenung tengok cerita korea
(◠‿◠)saya pernah MENCINTAI,
tapi DISAKITI..(╯︵╰,)

(◠‿◠)saya pernah MEMILIKI,
tapi akhirnya KEHILANGAN..(╯︵╰,)

(◠‿◠)saya pernah JUJUR,
tapi DITIPU..(╯︵╰,)

(◠‿◠)saya pernah BERHARAP,
tapi harapan tu cuma SIA-SIA..(╯︵╰,)

- Lebih baik menunggu orang yang tepat daripada menghabiskan waktu dengan orang yang salah ^_^

‎"~ Jika anda myayangi seseorg itu krn Allah,maka jgnlh btengkar & bbalah dgnnya,jgnlh menanyakan sesiapa tentangnya krn org yg ditanya itu mgkIn memberitahu anda pkara yg mengelirukan yg blh mhalang phubungan anda dgn org itu & yg penting dlam hbngan "keprcayaan" hilang sifat nieh pudar seri@cahaya hbungan~.


Wednesday, 21 March 2012

Belajarlah MENGHARGAI sekeping hati..
Kerana hati yang apabila DILUKAI, akan menjerit SAKIT..
Biarpun lukanya TIDAK BERDARAH, namun PARUTNYA pasti KEKAL parah..

Namun, BERSYUKURLAH andai memiliki hati yang sering dilukai, 
Kerana melaluinya kita BELAJAR menjadi seorang yang lebih TABAH,
Lalu lebih MEMAHAMI, lagi MENGERTI & tahu MENGHARGAI ! ♥ 
 

Monday, 19 March 2012

ANDAI PEREMPUAN TAHU


-Lelaki juga boleh menjadi seseorang yg begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

-Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dgn budi bahasa dan kesopanan yg tinggi. Malah lel
aki boleh menyukai wanita yg mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yg boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

-Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yg dirasakan oleh seorang wanita.

-Lelaki boleh menerima penolakan dgn baik.

-Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya utk menambat hati wanita…


-Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dgn situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

-Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

-Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

-Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

-Kebanyakan lelaki yg nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys!

-Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

-Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini… Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dgn lebih baik.

-Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa…yang lain hanya kawan..:)

-Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

-Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…

-Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

-Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

-Lelaki kebiasaannya lambat matang, mereka akan menyedari apabila umur mereka sudah berlanjutan untuk mencari isteri yang mampu memberikan keseimbangan hidup kepadanya iaitu sebuah keluarga ,rupa pada setiap perempuan ketika itu no 2

-lelaki juga menangis apabila putus cinta, tapi mereka menyembunyikan kerana malu kepada rakan.

-kebanyakan lelaki lebih gemar memendam rasa apabila berkaitan cinta, berbeza dengan perempuan yang sentiasa mempunyai rakan dan diari untuk meluahkan apa yang terbuku di hati

Thursday, 15 March 2012

Jika kekasihmu di RAMPAS orang lain ,
jangan BALAS DENDAM atau BERDUKA LARA tetapi relakanlah dia pergi KERANA Kekasih yang BAIK tidak akan mudah dirampas oleh orang lain KECUALI jika dia yang MEMBENARKAN ♥ 
walau sejahat mana pun seorang wanita,
walau seramai mana pun lelaki yang menghampirinya,
walau sekacak mana pun jejaka yang diidamkannya,
sebelum tidur, dia tetap akan merindui jejaka yang dicintainya..
jejaka yang satu, yang membuat tidurnya lena.. 
Jika kekasihmu di RAMPAS orang lain ,
jangan BALAS DENDAM atau BERDUKA LARA tetapi relakanlah dia pergi KERANA Kekasih yang BAIK tidak akan mudah dirampas oleh orang lain KECUALI jika dia yang MEMBENARKAN ♥ 



I'm sELfiSh,imPAtiEnt & LittLe inSecUrE. .i mAkE miStAkE ,i aM Out Of cOntROL & at tiMEs hArt tO hAndLE . .bUt iF u cAn't hAndLE mE At mY WOrSt ,thEn u sUrE aS hELL dOn't dEsErvE mE at mY bEst. . 

Monday, 12 March 2012

Kesetiaan perempuan diuji bila lelaki tidak punyai apa-apa... 
Kesetiaan lelaki diuji bila dia mempunyai segala-galanya...

Sunday, 11 March 2012

bila saya PERLUkan awak
awak kemana awak pergi?, sedihnya saya
tapi bila awak perlukan saya
saya selalu ada kan untuk bahagiakan awak

bila saya TEXT awak
awak tak balas, keciknya hati saya
tapi bila awak mesej saya
cepatnya saya balaskan, saya tanak awak terasa hati

bila saya CALL awak
awak tak jawab, selalu buat saya tertanya-tanya
tapi bila awak call saya
saya jawab kan kan kan, takut awak ada perkara urgent nak inform

bila awak MERAJUK
saya seboleh-bolehnya buat awak tersenyum, siap buat lawak lagi untuk awak..
tapi bila saya merajuk
awak cakap awak tak reti pujuk, malas layan. (tape saya pujuk je hati saya sendiri)

bila awak NAK TIDO
awak minta saya temankan sampai awak tertido, tape saya temankan sampailah awak terlelap dan takde text dari awak..
tido saya siap genggam phone, takut kalau ada awak text atau call, ada vibrate. tapi sampai subuh takde ape.

awak ingat tak awak? saya tahu saya tak mampu jadi yang sempurna untuk awak, tapi sekurangnya saya ada bila awak perlukan saya.